Piercen Nazorg

Navel piercing heeft 3 tot 9 maanden genezingstij

Piercen-DaRocks-Almere_01
Let daarnaast tijdens het genezingsproces op het volgende:
 
  • Smeer geen zalf op de wond en druppel er geen ontsmettingsmiddelen op zoals Sterilon® of Betadine®.
  • Zorg dat er geen crèmes, olie, lotions op de nieuwe piercing komt. * Draag geen pleisters over de piercing (alleen tijdelijk tijdens het sporten);
  • Draag geen hoge broeken, panty’s of strakke kleding over je piercing.  Knopen van broeken en gespen van je riem bevatten veel nikkel laat ze niet in contact komen met je piercing.
  • Vermijd (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden;
  • Verwijder de piercing nooit zelf. Let op: de huid rondom je piercing kan direct na het piercen rood worden en flink opzwellen. Dit is normaal. Maar neem contact op met mij of de huisarts als:
  • Je je zorgen maakt over de genezing. (Je bent natuurlijk altijd welkom bij mij voor al je vragen en twijfels!)
  • Je binnen een paar dagen na het zetten van de piercing ziek wordt of koorts krijgt.
  • Lichamelijke klachten zoals extreme roodheid binnen 48 uur na het zetten niet afgenomen zijn.
  • Je 24 uur na het zetten ineens nieuwe klachten krijgt, of de klachten verergeren.
  • Je de piercing wilt verwijderen tijdens het genezingsproces (bijvoorbeeld vanwege klachten of uitgroei- of afstotingsverschijnselen).

Tijdens het piercen ontstaat er een diepe wond die tijd nodig heeft om te genezen. Hoe snel deze wond geneest hangt af van de plaats van de piercing, de kwaliteit van de nazorg en persoonlijke hygiëne.  Als je de piercing goed verzorgt, duurt het 4 tot 12 weken tot de wond genezen is. Hierbij geldt: hoe groter of dieper de wond, hoe langer de genezing duurt.   Spoel je piercing na het douchen even na zodat er geen zeepresten achter blijven.    Was de piercing alleen (m.u.v. een tong-, lip-, mondpiercing of dermals) tijdens het genezen één keer per dag met een milde ongeparfumeerde zeep indien nodig bijv. bij vette huid, of om omliggende gebied mee te wassen. Het liefst alleen spoelen met water! Dep hem vervolgens droog met een schone handdoek. Houd de piercing de rest van de dag zo droog mogelijk. Eerste 6 weken niet zwemmen, zonnen of naar de sauna etc.   

!!! Blijf zoveel mogelijk van je piercing af. 

Beweeg het sieraad niet, dus zeker niet draaien aan je sieraad. Draaien is totaal overbodig en maakt het wondje van binnen kapot, waardoor de genezing nog langer zal duren. Ook niet friemelen, niet wrijven. Want vingers brengen vaak een flinke lading aan bacteriën en andere viezigheid met zich mee. Vervang vaker je beddengoed tijdens de genezings periode. Het kan gebeuren dat je na tijdje opeens een bultje ziet verschijnen rond je piercing. Niet leuk, maar over het algemeen komt dit erg vaak voor. Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor deze bultjes, maar over het algemeen worden deze bultjes veroorzaakt door een kleine bacteriële infectie want door de langere genezing wordt een piercing aan allerlei invloeden van buitenaf blootgesteld die een bultje kunnen veroorzaken. Meestal ziet zo’n bultje er vooral niet zo fijn uit, maar heb je er verder niet bijzonder veel last van. Soms kunnen ze wat gevoelig zijn of jeuken. Een piercing veroorzaakt wondvocht als dit te veel ophoopt en viezig blijft kan je je piercing in een badje zeezoutspoeling houden en daarna na spoelen met lauw warm water en droog deppen met een schone handdoek.

Last van een bultje? Maak een zoutoplossing en week hierin een schoon gaasje. Dit leg je dan op de aangedane plek en je oefent hierbij lichte druk uit. Hou dit vast tot het gaasje helemaal is afgekoeld. Herhaal dit vervolgens 1x per dag voor 6 tot 8 en spoel de zoutoplossing na afloop weg met schoon (warm) water. Daarnaast is er veel geduld nodig, een irritatie bultje kan best langzaam verdwijnen. Wordt het naar 3 a 4 weken niet minder of heb je twijfels. Zoek dan contact met mij of de huisarts. Ik plaats dan vaak een hypoallergene disc voor extra ondersteuning bij de genezing. 

Als je navel piercing helemaal is genezen , kan je piercingsieraad tijdens het douche uit (vaak na een jaar pas). Vooral niet douchen met sieraden die je nader hand koopt. Behalve chirurgischstaal 316L met standaard balletjes, titanium en echt goud 14k of 18k. Met die materialen kun je onder de douche zonder dat je sieraad verkleurd. Echt zilver kan alleen gedragen worden in voorledig genezen piercing. 

Voor al je vragen:

Mail: lotuspiercingalmere@gmail.com 

Instagram: lotuspiercingalmere

Standaard aanwezig op: 

Di: 12-18:00 

Do: 18-21:00 

Vrij: 12-18:00 

Za 11-17:00